Matematik

svær opgave

13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har vedhæftet en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Kan i hjlæpe mig? Og forklare hvordan i løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af mathon

 

                   V = h•L•b - h•(π/4)•62

                   V = h•(L•b - 9π)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2013 af SuneChr

V(klods + cylinder) = l·b·h

V(cylinder) = π·32·h

Så har vi

V(klods + cylinder) - V(cylinder)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Rumfang af kassen (uden udskæring):

     V(l,b,h) = l * b * h

Rumfang af cylinderen:

     V(h) = π * r2 * h = π * 3* h =  9π * h

Rumfanget af kassen (efter udskæringen):

     V(l,b,h) = l * b * h - (9π * h) = l * b * h - 6π * h = h * (l * b - 9π)

 


Svar #4
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kan godt se, at man kan udtrykke den l · b · h - (9π · h), men hvordan kommer i derfra til "V = h•(L•b - 9π)"


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

     V(l,b,h) = l * b * h - 9π * h

Der står h i begge led ovenfor. Derfor kan du sætte h udenfor parentes, så det ser sådan ud:

     V(l,b,h) = h * (l * b - 9π)

Hvis du nu prøvede at gange h ind i parentesen, så ville du også ende med dit oprindelige udtryk (l * b * h - 9π * h).


Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.