Matematik

logaritmen med henblik på at isolere h

13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået reglerne:

log(a*b) = log(a)+log(b)

log(an) = n*log(a)

 

men jeg er i tvivl om hvordan jeg kobler dem på

O = m0,425 · h0,725 · 0,007184

 

kan i hjælpe mig?

 

jeg vil gerne isolere h, men jeg kan ikke få det til at gå op ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen blev jo løst for dig i den anden tråd.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1290481


Svar #2
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Men der anvendte du jo ikke logaritmereglern, gjorde du? Kan du i så fald ikke prøve at uddybe hvad det var du gjorde? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det var ikke nødvendigt at benytte logaritmer. Man isolerer faktoren med h og benytter så, at hvis

hm/n = b , er

h = bn/m


Svar #4
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvis du skulle udføre udregningen med logaritmeregler, hvordan ville det så se ud? for det er vist også det min lærer vil have at vi skal gøre (:
det ville være rigtig fedt hvis du også gad det


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start igen med at isolere faktoren med h

h0,725 = O / (0,007184 · m0,425)

og tag så log på hver side

0,725·log(h) = log(O) - log(0,007184) - 0,425·log(m)

og dermed

log(h) = (log(O) - log(0,007184) - 0,425·log(m)) / 0,725, og endelig

h = 10log(h)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

O = m0,425 · h0,725 · 0,007184

1. trin: brug log-funktionen på begge sider:

log(O) = log(m0,425 · h0,725 · 0,007184)

2. trin: brug formlen: log(a b c) = log(a) + log(b) + log(c):

log(O) = log(m0,425) + log(h0,725 ) + log(0,007184)

3. trin: brug nu formlen: log(an) = n log(a):

log(O) = 0,425 log(m) + 0,725 log(h) + log(0,007184)

4. trin: isoler log(h):

log(h) = [ log(O) - 0,425 log(m) - log(0,007184)]/0,725

5. trin: brug log-1 på begge sider:

h = 10[ log(O) - 0,425 log(m) - log(0,007184)]/0,725


Svar #7
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så er dette korrekt sat op?

 

h=10^(log(((log(2.16) - log(0.007184 - 0.245 * log(92)))/(0.725))))


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

#7


Nej. Pas på med parenteserne:

h=10^{[log(2.16) - log(0.007184) - 0.425 * log(92)]/0.725}


Skriv et svar til: logaritmen med henblik på at isolere h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.