Matematik

inverse funktioner

13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

b) g(x)=x^(3)-16
c) h(x)=5*3^(x)

 

Jeg fik hjælp tidligere til at finde den inverse funktion for en lineær funktion. Kan I forklare hvordan man laver dem her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Isoler x som funktion af y af   y = x3 -16 , x3 = y + 16, x = ...

c) Isoler x som funktion af y af   y = 5·3x = 5·ex·ln(3) , ex·ln(3) = y/5, x = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2013 af SuneChr

b)    y = x3 - 16  ⇔  x = 3√(16 + y)

c)    y = 5·3x      ⇔   log y = log 5 + x·log 3   isolér nu x af ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af AskTheAfghan

g(x) = x3 - 16 = (x(g))3 - 16

Du skal isolere x(g).

h(x) = 5·3x = 5·3x(h)

Du skal isolere x(h).


Skriv et svar til: inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.