Matematik

Find et koordinat ud fra trekantens tyngdepunkt?

14. januar 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har virkelig svært ved at finde den formel jeg skal bruge til opgave 3 (a) ..

Jeg har to koordinater= A(2,1) og B(10,9)

Jeg har også tyngdepunktet som her= T(8,-1)

Jeg skal så nu finde det tredje punkt i trekanten. Altså C.

Hvilken formel bruger man til dette?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Sæt nr 3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at koordinatsættet til trekantens tyngdepunkt er lig med gennemsnittet af de tre vinkelspidsers koordinatsæt.


Svar #2
14. januar 2013 af AlexKlug (Slettet)

Så det er x1+x2   / 2   og   samme med y koordinaterne? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke helt. For tyngdepunktet T har man

xT = (xA + xB + xC)/3 , og

yT = (yA + yB + yC)/3

Tyngdepunktets x-koordinat er gennemsnittet af de tre vinkelspidsers x-koordinater, og tilsvarende er tyngdepunktets y-koordinat gennemsnittet af de tre vinkelspidsers y-koordinater.

Find nu (xC , yC) .


Svar #4
14. januar 2013 af AlexKlug (Slettet)

Er det så -xc= (XA+XB-XT)/3  ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man skal isolere xC og yC af de to udtryk.

xC = 3xT - xA - xB


Svar #6
14. januar 2013 af AlexKlug (Slettet)

Nååårh okay, Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find et koordinat ud fra trekantens tyngdepunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.