Matematik

matematik

14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet) - Niveau: 8. klasse

konstruer er ligebenet trekant ABC, hvor AB = BC = 7 CM og AC = 5 cm trekant spejles i linien AC. beregn arealet af den fremkomme firkant.   HJÆÆLP!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af den fremkomne firkant er lig med 2 gange arealet af trekant ABC. Beregn højden i trekant ABC og benyt så formlen for trekantens areal.


Svar #2
14. januar 2013 af kristijanfilipov (Slettet)

forstår den ik?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nedfæld højden hb fra B på siden AC. Højden deler den ligebenede trekant i to kongruente retvinklede trekanter. Beregn højden ved at benytte Pythagoras i den halve trekant. Beregn så trekantens areal

T = (1/2)·hb·b


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.