Matematik

Størsteværdien af funktionen

14. januar 2013 af Blabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står med et par noter som jeg selv har skrevet, men som jeg ikke lige kan finde hoved og hale i.

Jeg skal finde størsteværdien i funktionen f(x)=-2x^3+2x^2+132x-60

Først finder jeg f'(x)

f'(x)=-6x^2+4x+132

a = -6

b = 4

c = 132

d = 3184

Nulpunkter:

x = 4,37 og x = 5,036

Grænserne er [0;25]

Er så kommet frem til at f har maksimum i -132.

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg er nået dertil? :)

 

Mvh.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du bør da selv vide, hvordan du er nået frem til dit resultat. Men din påstand, at f har maksimum i -132 hænger slet ikke sammen med noget.

Beregn funktionsværdien i de to x-værdier, hvor f '(x) er 0, såfremt de ligger i definitionsmængden for f, og beregn også funktionsværdien i intervallets endepunkter. Funktionens maksimum er den største af disse 4 funktionsværdier.

Dine rødder for f '(x) er ikke beregnet korrekt. Tjek fortegn.


Svar #2
14. januar 2013 af Blabs (Slettet)

Ahhh. Mange tak.

Som sagt er det noter, dvs. det er meget længe siden jeg har skrevet dem, og de kunne godt have været formuleret bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af peter lind

Det du har fundet er at der er ekstrema for  x=4,37 og x= 5,036, så hvorfor skriver du i -132 ? Du bør undersøge om det er lokale maksima eller minima. Hvis funktionen er begrænset til et interval bør du også undersøge om der er maksimum intervalendepunkterne


Svar #4
14. januar 2013 af Blabs (Slettet)

Jeg bliver lidt mere forvirret nu. Jeg opretter en ny tråd for det spørgsmål jeg egentlig skal have svar på.

 

Tak for jeres tid.


Skriv et svar til: Størsteværdien af funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.