Matematik

normalfordelings opgave

15. januar 2013 af cami541a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at lave et vejledende sæt fra foråret 2012, men er nu kommet til en opgave omkring normalfordeling og forstår desværre ikke så meget af det. Så håber nogle herinde vil give sig lidt tid og hjælpe mig. Opgaven er vedlagt :-)

 

Camilla


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

a. X ~ N(μ,σ). X er den normalfordelte stokastiske variabel, der angiver stolens produktionstid.

Et 95% konfidensinterval for X (tosidet test):

- hvor n = 25, σ = 0,1088 og <X>= 3,6502

Udregn udtrykkene. Se om 3,5 ligger i intervallet.

b. Nu antages, at X ~ N(3,65 , 0,1). Find P(X < 3,5). Det sker bedst ved tabelopslag, idet du bruger den skalerede variabel, Z:

 

Indsæt værdierne fra før og lad μ = 3,5. Der gælder da: Z ~ N(0,1), som er tabelleret

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg får i a: 3,608 < μ < 3,693, så μ = 3,5 ligger ikke i 95% konfidensintervallet. Det tager altså længere tid at producere en stol end formodet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

#1

Pkt. b.: Der er en fejl i udtrykket for Z: √n skal ikke med, da X ~ N(3.65, 0.1), så vi ikke opererer med en stikprøve men med en kendt normalfordeling. Z har altså formen: Z = (X-μ)/σ.


Skriv et svar til: normalfordelings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.