Matematik

Hjælp til funktion :)

15. januar 2013 af Magah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er stort set færdig med min aflevering. Mangler faktisk kun sidste opgave, men nu kommer der noget funktion ind over statistik og jeg bliver lidt forvirret, så ville være glad hvis jeg kunne få lidt hjælp :)

 

 

Opgaven:

 

Dækningsbidraget for en vare er givet ved funktionen D med forskriften

D(x) = x  (−x +10) , x ≥ 0

hvor x er afsætningen.

a) Bestem de to værdier af afsætningen x , der giver et dækningsbidrag på 0.
b) Bestem det maksimale dækningsbidrag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af SuneChr

D(x)  =  - x2 + 10 x         Er dette korrekt? Gætter på et manglende gangetegn.

b)  Benyt toppunktsformlen for parablen til at finde toppunktet, eller det faktum, at toppunktets førstekoordinat ligger midt imellem   rødderne.

a)  Løs D(x) = 0


Svar #2
15. januar 2013 af Magah (Slettet)

Benyt toppunktsformlen for parablen til at finde toppunktet.

kan man ikke bare bruge graph, til at finde toppunktet? istedet for at skulle ud i en beregning, nu hvor der alligevel ikke står noget med beregn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af AMelev

Spørgsmålet er lidt, om det er C-niveau, som du har angivet, eller et højere niveau.

Hvis det er C-niveau:
Tegn grafen og aflæs de x-værdier, hvor D-værdien er 0, dvs. hvor grafen skærer 1.aksen. Aflæs tilsvarende, den D-værdi, hvor grafen har sit toppunkt.

Hvis det er højere niveau:
Løs ligningen D(x) = 0 og benyt toppunktsformel (D(x) er et 2.gradspolynomium) eller benyt nulpunkt og fortegn for D'(x) til at bestemme max for D(x).

 


Svar #4
15. januar 2013 af Magah (Slettet)

Tak for hjælpen, fatter ikke rigtigt så meget.. bliver nødt til at spørge min lærer kan ikke finde ud af det desværre..

Det er C-niveau men der står åbenbart at det er (en B-niveau eksamen) hun har taget udgangspunkt i så er lidt lost.


Skriv et svar til: Hjælp til funktion :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.