Matematik

Hjælp til opgave

16. januar 2013 af mikejames001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 10C
En funktion f er givet ved forskriften
f (x) = −0,4x3 + 2,5x2 − 3,7x +1,1
a) Bestem f '(x) og benyt denne til at vise, at f ikke har ekstremum i x = 1.

A) f (x) = −0,4x3 + 2,5x2 − 3,7x +1,1

    f´(x) =  -1,2x2 + 5x – 3,7

d= 52 – 4*(-1,2)*(-3,7)= 7,24

(-5± √((7,24)))/(-2,4)

x=0,96  eller x=3,2

f har derfor ikke har ekstremum i x = 1.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i x = 1.

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)???

 

Kan ik find ud af regne spørgsmål b ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Du har næsten svaret på det selv:

x0 = 1

f'(1) = -1,2 + 5 - 3,7 = 0,1 = f'(x0)

f(1) = -0,4 + 2,5 -3,7 + 1,1 = -0,5 = f(x0)

Tangentens ligning er derfor: y(x) = 0,1(x - 1) - 0,5 = 0,1x - 0,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2013 af mathon

 

     b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (1,f(1))

                f(1) = -(1/2)

                f '(1) = (1/10)

tangentligning i (1,f(1)):

                             y  =  f '(1)(x-1) + f(1)

 


Svar #3
16. januar 2013 af mikejames001 (Slettet)

tusind tak til jer to,

Jeg kan godt se nu hvor jeg fejlede, TAK :)

 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.