Matematik

To ligninger med to ukendte

19. januar 2013 af dietrich

Nogle der kan hjælpe mig med den her??

Følgende ligning løses med substitutionsmetoden:

2x-y = 7

x+y= 2

 

jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

 

                                              2x-y = 7

                                              x+y= 2 ⇔ y = (2-x)         som substitueret i øverste ligning
      giver
                                              2x - (2-x) = 7

                                              2x - 2 + x = 7

                                              3x = 9

                                              x = 3                               som substitueret i y = (2-x)
      giver
                                              y = 2 - 3 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af peter lind

Adderer du de 2 ligninger får du en ligning i x alene


Svar #3
19. januar 2013 af dietrich


Svar #4
19. januar 2013 af dietrich

Tusind tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2013 af peter lind

så brug forslaget i #2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af mathon

hvis det kræves, at du bruger substitutionsmetoden, er der ingen vej udenom,
men i almindelighed kan den ikke anbefales.

prøv nu lige at metoden anbefalet i #2


                       I:   2x - y = 7
                       II:  x + y= 2                      I og II adderes

                            3x = 9
                            x = 3                          som indsat i II
         giver
                        3 + y = 2 
                        y = -1
                                                             hvilket er ulige nemmere  ( og det er det hver gang )


Svar #7
19. januar 2013 af dietrich

Har fundet ud af det, og tusind tak for svar!


Skriv et svar til: To ligninger med to ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.