Matematik

Beregning af diameter af 3 halve cirkler mm

19. januar 2013 af Joansc (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, min søn skal aflev følgende opgave som volder ham lidt problemer, og vi forældre er ikke lige inde i disse opgaver :

 

En rindebane som er 40 M lang og 20 M bred.

Man skal ride en slangegang med 3 lige store buer fra punktet på hovslaget ved A til punktet på hovslaget ved C - disse to punkter er midt på de 20 m (blot i hver sin ende af riddebanen)

 

Opgaven lyder bla på

 a) beregn diameteren i 3 tre halvcirkler,

hvordan kan sådan en beregning se ud ?

 

Henover midten er halvcirklerne forbundet af liniestykker.

 

B) vis ved en beregning, at linjestykkerne er 6 meter lange ?

C) beregn længden af hele slangegangen fra A TIL B....

 

Håber der er nogle som lige kan guide os lidt igennem dette.

PFT


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af aatgsue (Slettet)

det ville være nemmere med en illustration 


Svar #2
19. januar 2013 af Joansc (Slettet)

Hej - vi har løst opgave A mener at diameter er 12 m i de halve cirkler ...

Da riddebanen er indelt såldes på den lange led

fra hjørne 1 til første bogstav  H er der 6 meter til næste bogstav E = 14 m til næste bogstav igen 14 m til 2 hjørne 6 m = 40 M .. blót en lille detalje hvis nogle skulle bruge det til noget udregning.

hvordan kan vi vise en beregning af linjestykkerne er 6 meter lange i disse halvcirkler ?

 

ved opgave C - er det fra pkt A til C (og ikke B som skrevet)

 

Håber der er nogle som lige kan hjælpe.

 

PFT

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Mystisk opgave.

Hvis de 3 halvcirkler skal være indenfor de 40 m, så kan deres d diameter beregnes af

3d = 40, dvs. d = 13 1/3 m

Radius i halvcirklerne bliver da 6 2/3 m, som er mindre end den halve bredde af ridebanens bredde, 10 m, så det kan godt lade sig gøre.

Derfor kan jeg ikke se at liniestykkerne imellem halvcirklerne bliver 6m. Jeg får det til 0 m.

Derimod kan jeg godt beregne den samlede længde af slangegangen. Den bliver nemlig 3 gange længden af de tre halvcirkler, eller 3*π*(6 2/3)


Svar #4
19. januar 2013 af Joansc (Slettet)

Ja ved det og ikke nemt at skrive det har forsøgt at sætte filen ind som PFT . . .

Vedhæftet fil:Scan 1.pdf

Svar #5
19. januar 2013 af Joansc (Slettet)

forkert fil prøver lige igen

Vedhæftet fil:opgave.pdf

Svar #6
19. januar 2013 af Joansc (Slettet)

Hej igen,

 

er der mon nogle som kan hjælpe med denne opgave ?

se vedhæftet fil


Svar #7
20. januar 2013 af Joansc (Slettet)

Hej,

 

Er der nogle som kan hjælpe med opgave 2.4 ?? (se evt den sidste vedhæftet PDF fil ...

 

Skal vise en beregningat linjestykkerne er 6 meter lange ..... er helt blank her ...

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #8
20. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Det hjalp med figuren fra opgave.pdf.

Jeg fortsætter #3:

Hvis diameteren i halvcirklerne er 40/3, så er radius 20/3.

Hvis halvcirklerne når helt ud til kanten af ridebanen, så bliver afstanden fra én halvcirkel til nabohalvcirklen lig med

20 - 2*20/3 = 20 - 40/3 = 6 2/3 m, så de 6 m er ok hvis vi regner i hele meter.

Længden af hele slangen bliver da 3*π*(20/3) + 2*6 meter.


Svar #9
21. januar 2013 af Joansc (Slettet)

Hej,

 

kan jeg få denne udregnig skåret lidt mere ud :)

Og iflg opgaven er cirklerne 50 cm inde i forhold til de totale mål på hhv 20 og 40 m ... 

20 - 2*20/3 = 20 ??? <- hvordan får man dette resultat ?? - 40/3 = 6 2/3 m, så de 6 m er ok hvis vi regner i hele meter.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Se mit direkte brev.


Skriv et svar til: Beregning af diameter af 3 halve cirkler mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.