Tysk

Håber at i vil hjælpe med grammatikken

19. januar 2013 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

Jeg håber ikke at denne tråd er til besvær, men jeg kan stadig ikke finde ud af om, jeg har formuleret dem rigtigt. Håber inderligt at i vil bruge lidt tid på at hjælpe en forvirret studerende.

 

1)Han spørger ind til hendes plan, som er at vinke til sin søn, mens hun står inde i toget

.........Plan, das ist sein Sohn zu winken, während ihrer in einem Zug steht.       fordi während er genitiv, skal man så ikke bøje "hun" til en genitiv form, dvs. ihrer?

2) Han er ikke længere på hotellet.

Er ist nicht  länger auf das Hotel.

dass ein Mann zu ihm gewinkt hat.

3) ...,at en mand har vinket til ham.

Jeg er i tvivl om man kan undlade "zu" i denne sætning, sådan at den ikke mister sin betydning. Hvis ikke skal "ham" så være dativ dvs. ihm?

dass ein Mann zu ihm gewinkt hat.

4) Charakteristik der Erzählung ist zum Beispiel ein offen Schluss.

Jeg har svært ved at se om "offen" skal bøjes eller ej, for er Schluss en omsagnsled til grundled eller er den en genstandsled i sætningen?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af Tyskfødt (Slettet)

1)Han spørger ind til hendes plan, som er at vinke til sin søn, mens hun står inde i toget

Er erkundigt sich nach ihrem .........Plan, das ist sein Sohn zu winken, während ihrer in einem Zug steht. der vorsieht,  ihrem Sohn zuzuwinken, während sie im Zug steht      fordi während er genitiv, skal man så ikke bøje "hun" til en genitiv form, dvs. ihrer?

Du skal skelne mellem:

a). während (præp.) styrer genitiv) = under (om tiden) i løbet af   Während des Ersten Weltkrieges, während der Nacht

b). während (konj) = mens

 

2) Han er ikke længere på hotellet.

Er ist nicht  länger auf das im Hotel.

dass ein Mann  ihm zugewunken zu ihm gewinkt hat.  zuwinken (et ord!) = vinke til

3) ...,at en mand har vinket til ham.

Jeg er i tvivl om man kan undlade "zu" i denne sætning, sådan at den ikke mister sin betydning. Hvis ikke skal "ham" så være dativ dvs. ihm?

dass ein Mann zu ihm gewinkt hat.

4)  Eine Charakteristik der Erzählung ist zum Beispiel ein offener Schluss
 


Svar #2
19. januar 2013 af Chochang (Slettet)

10000000 tak!

Jeg har været i tvivl om betydning af während i lang tid og har slået op i min grammatik hæfte. Har nemlig altid troet at während= præp :)

Du må have en rigtig god aften!


Skriv et svar til: Håber at i vil hjælpe med grammatikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.