Matematik

Hjælp til matematik

19. januar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-)
Er der evt. nogen herinde, der kunne fortælle mig hvordan man regner dette ud. Jeg har en del opgaver for omkring det. Et eksempel er f_4

Opgaven lyder:
Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne:
f_4 (x)=3x^2-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Er virkelig ikke sikker.

Jeg tror at du skal sætte 0 ind.


Svar #2
19. januar 2013 af snilo (Slettet)

Hvad mener du med det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2013 af peter lind

Der findes en formel for toppunktet, som du kan bruge, hvis du kender den. Alternativ kan du finde x koordinaten for toppunktet ved at løse ligningen f'(x) = 0

Skæringspunkterne med x aksen finder du ved at løse ligningen f(x) =0


Svar #4
19. januar 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan det peter, kan du give et eksempel? :D


Svar #5
19. januar 2013 af snilo (Slettet)

Jeg ville sætte enorm stor pris på en forklaring step-by-step, da jeg har en del opgaver der skal løses. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af peter lind

Jeg ved altså ikke hvad du har lært. Kender du toppunkts formlen ? Kender du til differentiation ?


Svar #7
19. januar 2013 af snilo (Slettet)

Vi har gennemgået det, men jeg fik ikke helt fat i det 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2013 af peter lind

Gennemgået hvad ? toppunktsformlen, differentiation eller begge ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Skæringspunkt med X-aksen.

Jeg tror, at jeg er helt galt på den.

f'(0)=6x-3

(0,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2013 af peter lind

f'(x) = 6x   løs så ligningen f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c er en parabel, der er symmetrisk omkring en linie parallel med y-aksen gennem toppunktet. Kaldes toppunktets x-koordinat for xT , vil der derfor gælde, at

f(xT + x) = f(xT - x) for alle x , dvs

a·(xT+x)2 + b·(xT+x) + c = a·(xT-x)2 + b·(xT-x) + c , eller

a·(xT+x)2 - a·(xT-x)2 + b·(xT+x) - b·(xT-x) = 0 , dvs.

a·(xT+x + xT-x)(xT+x-xT+x) + b·2x = 0 , altså

a·2xT·2x + b·2x = 0 , eller

(2a·xT + b)·2x = 0 .

Da dette skal være opfyldt for alle x, må der gælde

2a·xT + b = 0 , eller

xT = -b / (2a) ,

som altså er toppunktets x-koordinat.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.