Matematik

Bestem kassens overflade

20. januar 2013 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan forklare hvordan man finder frem til resultatet af følgende opgave:

"En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er   x + 3

Bestem kassen overflade udtrykt ved x."

Er der nogen som kan forklare hvad der skal gøre her, hvis man regner i hånden med cas.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er godt at skrive hvad du ved først:

Kendt: V=125dm3,  bredde = x, længde = x+3

Kasse uden lågs areal er bestående af bunden og 4 sider. 

Bundareal  B= x*(x+3)

Volumen er højde gange længde gange bredde:   V = 125 = h*x*(x+3) <=> h = 125/(x*(x+3))

De andre sider er således ?


Svar #2
20. januar 2013 af mathbj (Slettet)

Jeg har et udtryk og resultatet, men om udtrykket er det rigtige, og om det så er udtrykket til resultatet, det ved jeg ikke. Jeg skulle jo gerne have et udtryk, hvor jeg eventuelt isolere for at nå hen til resultatet, men det ved jeg ikke om det er rigtigt tænkt eller om der er en standart formlen

Udtrykket: 2·(x·h) + 2·((x + 3) + h) + (x·(x +3))

Resultatet: O(x) = x·(x + 3) + (250/(x + 3)) + (250/x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja så du har 2 bredder gange højder der og en bund, men det miderste er ikke plus h, men gange h

du er færdig hvis det er korrekt det nederste og det ser ikke helt rigtigt ud.

 

Du ved i hvert fald at du kan checke at volumen er de 125 L.

men prøv igen at gange med h istedet for at plusse, desuden x+h har enheden dm og du skal have dm2  som areal under alle omstændigheder.


Svar #4
20. januar 2013 af mathbj (Slettet)

Ja, det er rigtigt at det skal være et gange tegn og ikke et plus.


Svar #5
20. januar 2013 af mathbj (Slettet)

Ok, nu tror jeg at jeg har fundet ud af det. Det var måske bedre at man brugte v i stedet for h:

2·(x·v) + 2·((x + 3)· v) + (x·(x + 3)) ⇔

2·(x·125) + 2((x + 3)·125) + (x·(x + 3)) ⇔

(x + 250) + ((x + 3) + 250) + (x·(x + 3)) = 0 ⇔

x·(x + 3) + (250/(x +3)) + (250/x) = 0 

 

 


Skriv et svar til: Bestem kassens overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.