Matematik

Kuglens tangentplan

20. januar 2013 af Moraxus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

 

Jeg har en opgave, hvor der er givet cirklens ligning og et punkt P, og jeg skal bestemme en ligning for kuglens tangentplan i punktet P.

Jeg har regnet igennem flere gange men jeg får et andet resultat end facit.

Er der en der vil være sød at tjekke igennem og se om jeg laver en fejl, det hele kan ses i det vedhæftede billed.

 

På forhånd mange tak :)

 

vh. Hans C

 

 

 

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

 

          CP = [2,-3,1]  er normalvektor til planen           PQ = [x,y,z+4]      når Q(x,y,z) er et vilkårligt punkt i planen

 

       planen α's punkter

                                        α:   {Q(x,y,z) | CP PQ = 0}

                                              [2,-3,1] [x,y,z+4] = 0

                                              2x - 3y + z + 4 = 0


Svar #2
20. januar 2013 af Moraxus (Slettet)

Tak skal du have, god søndag


Skriv et svar til: Kuglens tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.