Matematik

Ligning på normalform

20. januar 2013 af thelight

Hej jeg kom lige til at tænke på ...kan  planets ligning på normalform godt indeholde 0x? altså sådan at når man laver den så bliver der ingen x'ere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af peter lind

Det kan den godt, Ligningen y = 0 er for eks, ligningen for x-z planen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det kan den da sagtens. Hvis planens ligning er

ax + by + cz + d = 0 ,

er n = [ a , b , c ] en normalvektor til planen. Der er ikke noget krav om, at koordinaterne ikke kan være 0, kun at de ikke alle tre kan være 0 samtidig. Vektoren n skal have en positiv længde.


Skriv et svar til: Ligning på normalform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.