Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen

20. januar 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

 

En linje i planen er givet ved parameterfremstillingen:

 

(x y) = (-3 15) + t • (1 7), t ∈ R

 

C(-1,4)

 

P(2,8)

 

r = 5

 

Cirklens ligning:

 

(x+1)2 + (y - 4)2 = 25

 

Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen.

 

- Emilie

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

(x ,y) = (-3,15) + t • (1,7)      t ∈ R
er i dentisk med

                                      y = 7x + 36
 


Brugbart svar (3)

Svar #2
20. januar 2013 af mathon

fælles punkter

indsat i cirklens ligning:

                               (x+1)2 + (7x + 36 - 4)2 = 25

                               (x+1)2 + (7x + 32)2 - 25 = 0

                               50x2 + 436x + 937 = 0                             som du løser

                            


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2013 af mathon


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.