Matematik
2 ubekendte(MAT)
28. september 2005 af
Sampairo (Slettet)
Hej...jeg har et problem med følgende opgave.
vektor a=(2,-5)
vektor b=(-6,4)
vektor c=(11,0)
i nedenstående udtryk er bogstaverne a,b og c vektorer, mens s og t er konstanter.
Bestem tallene s og t, således at
c=s*a+t*b.
vektor a=(2,-5)
vektor b=(-6,4)
vektor c=(11,0)
i nedenstående udtryk er bogstaverne a,b og c vektorer, mens s og t er konstanter.
Bestem tallene s og t, således at
c=s*a+t*b.
Svar #1
28. september 2005 af fixer (Slettet)
Det er ganske rigtigt to ubekendte, men du får også præcist 2 ligninger til at bestemme dem. For vi må jo have at der skal gælde
11 = 2s - 6t (I)
0 = -5s + 4t (II)
som er fremkommet ved at indsætte koordinaterne for vektorerne i udtrykket
c = sa + tb
Løs nu systemet (I)-(II). [Hint: udtryk f.eks. s ved t af (II) og indsæt i (I)]
11 = 2s - 6t (I)
0 = -5s + 4t (II)
som er fremkommet ved at indsætte koordinaterne for vektorerne i udtrykket
c = sa + tb
Løs nu systemet (I)-(II). [Hint: udtryk f.eks. s ved t af (II) og indsæt i (I)]
Svar #2
28. september 2005 af Sampairo (Slettet)
Jo...jeg har fundet frem til selve løsningsmetoden..men mit problem består bare i at jeg får forkert fortegn.
jeg får s=2 og t=-2,5...det er jo lidt forkert når jeg indsætter det i formlen.
kan i ikke lige tjekke. har jo nok lavet en fortegnsfejl.
jeg får s=2 og t=-2,5...det er jo lidt forkert når jeg indsætter det i formlen.
kan i ikke lige tjekke. har jo nok lavet en fortegnsfejl.
Svar #3
29. september 2005 af fixer (Slettet)
Af II fås
s = (4/5)t
Indsæt i I:
11 = (8/5)t-6t <=>
t = -5/2
og heraf
s = -(4/5)t = -2
s = (4/5)t
Indsæt i I:
11 = (8/5)t-6t <=>
t = -5/2
og heraf
s = -(4/5)t = -2
Skriv et svar til: 2 ubekendte(MAT)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
