Matematik

HJÆLP! Matematik

23. januar 2013 af annelinz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har 2 problemer med en matematik aflevering, jeg håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig....

 

Opgave 1: To skibe forlader to havne 34 km fra hinanden. Det ene skib er sejlet i alt 20 km og befinder sig nu 8 km fra kysten. Det andet er sejlet 18 km og befinder sig nu 15 km fra kysten.

a) Find afstanden mellem de to skibe.

 

Opgave 2: Denne opskrift definerer en funktion: ”Vælg et tal mellem 0 og 10. Gang tallet med 3, læg så 4 til og træk til sidst det dobbelte af det oprindelige tal fra.”

a) Hvad bliver regneforskrift og definitionsmængde for denne funktion?

b) Tegn grafen for denne funktion.

c) Hvad bliver funktionens værdimængde?

 

Håber på at nogle kan hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af PeterValberg

a) kald tallet x

f(x) = 3·x + 4 - 2·x = .......... skal lige reduceres :-)

Dm(f) = ]0;10[

jeg skulle mene, at hverken 0 eller 10 er med i definitionsmængden, da der
står ....mellem 0 og 10

b)  tegne - tegne .......(det er en lineær funktion)

c) Vm(f) = ]f(0);f(10)[

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Skibene, brug Pythagoras.

skib1 har sejlet √(202 - 82) = 18,33 km langs kysten.
skib2 har sejlet √(182 - 152) =  9,95 km langs kysten.

34 - 18,33 - 9,95 = 5,72 km
Afstanden mellem skibenens position, målt vinkelret ind på kysten er altså 5,72 km. Men skib1 er kun 8 km væk fra kysten, mens skib2 er 15 km væk fra kysten.

Afstanden imellem dem må derfor være √(15-8)2+5,722 = 9,04 km.

Du kan prøve at tegne det, hvis du ikke lige kan se det for dig.

Ovenstående er 1 ud af 3 mulige svar, nemlig det svar der fremkommer når skibene sejler imod hinanden. Hvis de sejler i modsat retning af hinanden får du et andet svar og hvis de sejler samme vej får du et tredie svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af mathon

Opgave 1:


   teksten fortæller ikke, om skibene sejler "mod hinandden", "fra hinanden" eller "et hen mod og et bort fra"


Skriv et svar til: HJÆLP! Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.