Matematik
integration
hej derude. forstår ikke helt denne opgave.
bestem a når∫ea lnx dx= 2-ln4 , gør rede for at der kun er en løsning.
kan ikke helt forstå hvad jeg skal gøre??
Svar #1
24. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)
Så du ved at stamfunktionen til ln(x) er x*ln(x)-x
og for grænserne a til e er integralet a-a*ln(a)
så ligningen er a-a*ln(a) = 2-ln(4) og ln(4) = 2*ln(2)
Så svaret er ...
Svar #2
24. januar 2013 af mathon
a∫e ln(x)dx = 2 - ln(4)
e•ln(e) - e - (a•ln(a) - a) = 2 - ln(4)
e - e - (a•ln(a) - a) = 2 - ln(4)
0 - (a•ln(a) - a) = 2 - 2•ln(2)
a•ln(a) - a = 2•ln(2) - 2
a = 2
Svar #3
24. januar 2013 af Jakob9 (Slettet)
tror jeg har forstået denne opgave.
men har en opgave her jeg ikke kan løse. bestem a når a∫2a x2dx = 56/3
Stamfunktionen er F(x) = 1/3x3
facit siger a=2 men hvordan?
Svar #4
24. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)
Så integralet er 1/3*(2a)^3-1/3*a^3 = 1/3*(8a^3-a^3) = 1/3*7a^3 = 56/3 <=> 7a^3 = 56 <=> a = (56/7)^(1/3) = 8^(1/3) = 2
Siden 2^3 = 8
Svar #5
24. januar 2013 af Jakob9 (Slettet)
stamfunktionen 1/3x3 har jeg altså selv regnet ud, bare lige så vi ikke misforstår hinanden.
det var en masse tal, men som jeg har forstået det skal jeg sætte 2a og a ind på x plads i min stamfunktion og derefter regne det ud som en ligning korrekt.?
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
