Matematik

Bevis sinus og cosinus ud fra definitionerne

24. januar 2013 af findus96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde folk,

jeg har fået en rigtig svær opgave, selve spørgsmålet kan jeg sagtens forstå, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det. Nå men her er spørgsmålet:

Bevis at de to definitioner passer i forhold til sinus og cosinus

Jeg har inden denne opgave defineret sinus og cosinus ved hjælp af enhedscirklen og med de sædvanlige formler til en retvinklet trekant.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af mathon

 

                ...du skal naturligvis ikke bevise en definition

men kan ud fra cos-relationerne bevise definitionernes gyldighed.


Svar #2
24. januar 2013 af findus96 (Slettet)

Også når min opgave hedder "Bevis at de to definitioner passer i forhold til sinus og cosinus" ?? Vil du ikke hjælpe mig med hvad jeg skal gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af mathon

når C er den rete trekantsvinkle
gælder

                                          c2 = a2 + b2 - 2bc•cos(90º)

                                          c2 = a2 + b2  som er den pythagoræiske læresætning

                    cos(A) = (b2+c2- a2)/(2bc)

                    cos(A) = (b2+a2+b2- a2)/(2bc) = 2b2/ (2bc) = b/c

 

                    cos(B) = (a2+c2- b2)/(2ac)

                    cos(B) = (a2+a2+b2- b2)/(2bc) = 2a2/ (2ac) = a/c

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2013 af mathon

samt
                   sin(A)/a = sin(B)/b = sin(90º)/c = 1/c

                   sin(A)/a = 1/c

                   sin(A) = a/c

 

                   sin(B)/b = 1/c

                   sin(B) = b/c

              


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af mathon

rete trekantsvinkle   --->   rette trekantsvinkel


Svar #6
24. januar 2013 af findus96 (Slettet)

nå ja selvfølgelig, det var mig der ikke kunne tænke klart. Tak for at du fik mig tilbage til det rette med dine fantastiske svar :D


Skriv et svar til: Bevis sinus og cosinus ud fra definitionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.