Matematik

Matematik spørgesmål

25. januar 2013 af Tugb0053 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Biler i Danmark kører i gennemsnit 15.000 km om året. Passer det så, at hvert hjul foretager ca. 7,5 mill. omdrejninger om året? 

 

Hjælp!!! tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Hvor mange meter er 15000 km?
Hvis det antal meter skal udføres ved at hjulene drejer 7,5 mio. gange, hvad skal omkredsen af et bilhjul så være?
Der er 2·π·radius meter rundt om et hjul, O = 2·π·r. Altså er radius: r = O / 2·π.

Virker det som en rimelig radius på et bilhjul?
Hint... Normale gadebilers fælge har en radius på 5,5-7 tommer, eller ca. 28-35 cm. Dækket tilføjer ikke ret meget til radius.


Svar #2
25. januar 2013 af Tugb0053 (Slettet)

15000000 meter

2*35*3,14=219,8cm

øhh. ved ikke helt hvad jeg skal gøre så? altså passer det med 7,5 mill.? øhh i have ko idear? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

15 mio. meter kørt, 7,5 mio omdrejninger - Hvor langt er der så rundt om hjulet?

O = 2·π·r

så radius er

r = O / 2·π

Virker det som en rimelig radius på et bilhjul? Mål evt. radius på et hjul på dine forældres bil. Hvis beregningen giver et resultat der virker rimeligt, så passer antagelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2013 af SuneChr

# 0 Regnestykket er helt OK.

Diameteren af hjulet skal så være 64 cm, hvilket ligger indenfor grænserne af, hvad # 1 oplyser om autohjul.


Svar #5
26. januar 2013 af Tugb0053 (Slettet)

forvirrende.... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2013 af SuneChr

Lad hjulets radius være

Omkredsen er da   2·π·r = 2 m

Denne omkreds skal vi have 7,5 mio gange, altså i alt 15 mio  m = 15 000 km 


Svar #7
02. februar 2013 af Tugb0053 (Slettet)

tak :-) 


Skriv et svar til: Matematik spørgesmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.