Matematik

Matematik

25. januar 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey :)

Jeg er gået lidt fast i en opgave her i matematik aflevering (opg 5 i det vedhøftede dokument)

Jeg har fundet ud af følgende

Cosinus relation: C^2 = 4,8^2 + 1,5^2 – 2*4,8 * 1,5 * cos(90 grader) = 25,29

C= kvadratrod 25,29
.C=5,03
Bi ved at din lille trekant er den samme som den store bare i andre målestoksforhold.
Hvis højden er 1,5 på den lille trekant og 80 på den store. Må det gælde at 80/1,5 = 53,33.
Så anvender vi bare samme regl med grundlinjen (afstanden til skibet) 4,8 * 53,33 = 240.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af kapper1764 (Slettet)

Det kommer an på, om du vil have afstanden til skibet med kateten eller hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du har lavet en regnefejl

4,8*53,33=256


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2013 af mathon

opgave 5

         grundet ensvinklede trekanter med proportionale sidelængder
         gælder
                             afstand / 80  =  4,8 / 1,5  =  3,2

    hvoraf
                             afstand =  3,2 • 80 = 256


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man må vel gå med på spørgsmålet, der rejses i #1, nemlig, om der med "afstanden til skibet" menes afstanden fra klippens fod til skibet (som er beregnet i #2 og #3), eller afstanden fra observatøren til skibet. Den sidste afstand er summen af de to ensvinklede trekanters hypotenuser, dvs (5,03+268,21)m = 273,2m.


Svar #5
25. januar 2013 af krillo123 (Slettet)

Jeg har slev beregnet det, men mange tak for hjælpen :) Det sætter jeg stor pris på!

Jeg har dog lidt svært ved næste spørgsmål kan i hjælpe mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Med "næste spørgsmå", mener du da Opg 6?

De to trekanter er ensvinklede. Benyt skalaforholdet til at beregne |CP| og træk så |CA| = 4 fra.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.