Matematik

Opgave

26. januar 2013 af stinedenseje (Slettet)

Opgave 1 

I et koordinatsystem i rummet er en kugle bestemt ved ligningen 

x- 6x + y+ 2y + z2 = 8

Bestemt kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mathon

 

                          ...kvadratkomplettér

 

          x- 6x + y+ 2y + z2 = 8

          (x- 6x + ????)   -   ???   +   (y+ 2y + ????) - ??? + (z - 0)2 = 8

 


Svar #2
26. januar 2013 af stinedenseje (Slettet)

?


Svar #3
26. januar 2013 af stinedenseje (Slettet)

Behøver ikke mere svar på indlægget. Må finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2013 af mathon

 

                          ...kvadratkomplettér

 

          x- 6x + y+ 2y + z2 = 8

          (x- 6x + 32)   -   9   +   (y+ 2y + 12) - 1 + (z - 0)2 = 8

          (x - 3)2   -   9   +   (y + 1)2 - 1 + (z - 0)2 = 8

          (x - 3)2 + (y + 1)2 + (z - 0)2 = ( √(18) )2

         (x - 3)2 + (y - (-1))2 + (z - 0)2 = ( √(18) )2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg er ved at lære om kvadratkomplettering. Hvordan er du nået frem til resultatet i 4#?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Før I lærer om det, skal I lære hvordan man kvadratkomplettere en cirklens ligning. I skal også have viden om kvadratsætninger. Det bliver lettere hvis I gøre det.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.