Matematik

Vektorer opgave HJÆLP!? :)

26. januar 2013 af JeppKay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey guys, jeg har følgende opgave, og jeg er helt lost :)

Om to vektorer a og b gælder, at
IaI = 20
IbI = 10
<(a,b) = 25 grader

Beregn vinklen mellem vektorerne a+b og a.

Help plz.
På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mathon

 

                  c = a + b

                  |c| = |a + b| = ( |a|2 + |b|2 + 2|a|•|b|•cos(a,b) )0,5

 

                 cos(a,c) = (ac) / (|a| • |c|) = (a(a+b)) / (|a| • |c|) = (|a|2 + ab) / (|a| • |c|) =

                                     (|a|2 + |a| • |b|•cos(a,b)) / (|a| • |c|) = (|a| + |b|•cos(a,b)) / |c|

                                                                                

 

 

 

 


Svar #2
26. januar 2013 af JeppKay (Slettet)

Så er svaret (|a| + |b|•cos(a,b)) / |c|? Jeg forstår det ikke helt :P


Skriv et svar til: Vektorer opgave HJÆLP!? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.