Matematik

Potens sammenhæng

26. januar 2013 af CansuKormaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey ville lige hører om der er nogen der kan hjælpe med dette spørgesmål

 

x bliver 35% større; hvor mange procent ændres y ?

Hvordan kan jeg finde ud af det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mathon

 

                                  y = b • xa
så du har
                                  y2/y1 = (x2/x1)a           som med x2 = 1,35•x1
giver
                                  y2/y1 = (1,35•x1/x1)a

                                  y2/y1 = 1,35a

                                  (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 1,35a - 1

i pct.
                                  ((y2-y1)/y1) • 100%  =  (1,35a - 1) • 100%

 

                                  

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2013 af mathon

evt. noteret

                                  (1 + ry)  =  (1+rx)a                         ry = py/100

                                  (1 + ry)  =  1,35a

                                  ry = (1,35a - 1)

                                  py/100 = (1,35a - 1)

                                  py = (1,35a - 1) • 100

 


Skriv et svar til: Potens sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.