Kemi

Udregning af molær koncentration

26. januar 2013 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg skal udregne den molære koncentration af  30 g. NaCl i 470 ml opløsning(Dvs der vejes 30 gram NaCl, og hældes op til 500 Ml= må være 470 ml vand).

Jeg er lidt på bar bund, hvordan regnestykket skal opstilles og udregnes?

 

Jeg kender:

m NaCl masse er 30 g.

M Molar masse er 58.44.

n = 0,5133 mol

 

Kan I hjælpe mig videre til hvordan jeg udregner det?

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2013 af Enggaard7500 (Slettet)

Du kan ikke regne med at 30g NaCl svarer til 470mL vand... Jeg tror at meningen var at i skulle opløse de 30g NaCl i 500mL vand.

For at finde koncentrationen bruger du: c=(n/V)  hvor enhed angives i mol/L

I så fald har du 0,5133 mol/500mL og det kan så omregnes til 1,0266 mol/L som er SI-enheden for koncentraionen 

Men hvis de 470mL er tilfældet ser da bare således ud: 0,5133mol/0,47L=1,092 mol/L

Håber det hjælper dig! :D


Svar #2
27. januar 2013 af falentin (Slettet)

Fantastik mange tak for meget brugtbart svar:-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2013 af Enggaard7500 (Slettet)

I første linie skulle der selvfølgelig stå: "Du kan ikke regne med at 30g NaCl svarer til 30mL vand..." og ikke "Du kan ikke regne med at 30g NaCl svarer til 470mL vand..." 

Og det var så lidt ;)


Skriv et svar til: Udregning af molær koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.