Matematik

ligning for 8-klasse

27. januar 2013 af NeedHelpPlz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej.

jeg har en ligning som jeg ikke kan finde ud af den syntes af være nem men har skam lidt problemer med den.

den lyder sådan    3x-5*(2-x)ser meget nem ud men ikke for mig og *=gange

håber i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2013 af Mikkelhans (Slettet)

3x-5 (2-x) 
3x - 10 - 5x 
-2x -10 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

...

Svar #3
27. januar 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

tak tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2013 af Phthalaten (Slettet)

Mikkelhans' svar er forkert, da han har glemt at - * - = +. Det rigtige svar lyder som følgende:

3x - 5 * (2 - x) = 3x - 10 + 5x <=> 8x = 10 <=> x = 1,25 eller 8x - 10, alt efter om du vil finde det eksakte resultat eller bare skal forkorte den.


Skriv et svar til: ligning for 8-klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.