Matematik

Ligninger

27. januar 2013 af Babucha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (: 
Jeg sidder med en matematikaflevering, som skal afleveres i morgen. Matematik har aldrig været min stærke side, så derfor sidder jeg fast allerede ved den første opgave, som handler om ligninger. 

Den ser således ud:
 

4*y = 3+y 

Jeg er meget i tvivl, men her får I, hvordan jeg vil gøre det:

4*3 = 3+y

4-3 = y/y

1 '= y

y = 1

Jeg tror bare, at det er forkert.

Jeg håber meget, at I vil hjælpe mig.

Tusind tak på forhånd! (:  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

4y=3+y
4y-y=3
3y=3
Y=1

:-)

Svar #2
27. januar 2013 af Babucha (Slettet)

Jeg har flere opgaver med ligninger som ser således ud: 

y+2y = y+3

Er der én, som vil prøve at lave et eksempel, som virkelig er skåret ud i pap? Jeg er så dårlig til det, men jeg vil virkelig gerne lære det! 

Jeg håber, at der er én, som gerne vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

I en ligning er det der står på venstre side ad lighedstegnet lige så stort som det der står på højre side

løsning af ligninger sker ved at lægge til, trække fra, gange og dele indtil der står 1 x på den ene side og en talværdi på den anden. De to sider skal hele tiden være lige store, hvilket opnås ved at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.

Man kan lægge lige meget til på begge sider, trække lige meget fra på begge sider, gange med samme tal på begge sider eller dele med samme tal på begge sider.

Den nemmeste måde at holde styr på udregningerne er at skrive hvad man gør i den ene linie og derefter lave udregningerne i næste linie.

4*y = 3+y           trækker y fra på begge sider

4y-y =3+y-y       trækker sammen

3y = 3                deler med 3 på begge sider

3y/3 =3/3

y = 1

prøve (når resultatet indsættes i den oprindelige ligning skal man få samme værdi på begge sider af lighedstegnet)

venstre side 4y=4*1 = 4

højre side 3+y = 3+1 =4

værdierne er lige store, prøven stemmer og y=1 er rigtigt.

Prøv nu selv.

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.