Matematik

Areal omkreds spørgsmål

28. januar 2013 af Thøger2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige et sprøgsmål.

 

Jeg skal beregne sidelængerne af et rekangel.

Jeg har oplysninger omkredsen er 40cm og arealet er 91cm2

 

Er der en der kan hjælpe mig med dettte?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Jonasjd (Slettet)

Først overvej hvordan man udregner omkredsen og arealet af et rektangel. Nu vil du have en situation med to ligninger og to ubekendte. Går du i stå igen, så sprøg bare igen.

 

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

4O=40cm

2x=91cm^2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtryk omkredsen og arealet ved rektanglets længde L og bredde B. Sæt de to udtryk lig med de opgivne værdier for omkreds og areal, og løs så de to ligninger i L og B.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Ups:kom det at forveksle med et kvadrat i 2#

A=a*b

O=2a+2b

91cm^2=a*b

40cm=2a+2b

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så har man, at

a+b = 20 , og a·b = 91 (idet vi benytter cm som længdeenhed), og derved fremgår det, at a og b er de to rødder i 2.-gradsligningen

x2 -20x +91 = 0 ,

der kan faktoriseres

(x - 7)·(x - 13) = 0


Skriv et svar til: Areal omkreds spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.