Matematik

Kontinuert og voksende funktion

28. januar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Nogen der har forstand og vil hjælpe med nedenstående opgave?

 

Vil jeg være taknemlig for feedbacken!

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i opgaven, skridt for skridt. Du er på Videregående niveau? Du må da kunne finde ud af at følge nogle instruktioner?

Hvor går du i stå i a) ?

Benyt definitioner for nedre og øvre Riemann summer.


Svar #2
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Tak for det Andersen!

Vha. af definitioner for nedre og øvre Riemann summer, er jeg kommet frem til: (vedhæftet)

 

Vedhæftet fil:Matematik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I spm a) skal man opskrive en opdeling Pn af intervallet [a,b] i n lige store stykker . Det har ikke noget med funktionen at gøre. Det drejer sig om at angive intervalopdelingen. Læs opgavens tekst før du går i gang med at besvare et spørgsmål.


Svar #4
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

L(f,P) og U(f,P). Integral af intervallet fra a til b. Hvordan skal de deles op i lige store stykker?

 

Kan jeg i det mindste få et hint til, hvordan jeg starter?

 

Er helt lost, håber vrikelig der er en som vil hjælpe s:


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Intervallet [a,b] skal deles i n lige store stykker. Hver del får da længden Δx = (b-a)/n , og intervalinddelingen bliver da

Pn: xi = a + i·Δx , i = 0,1,...,n


Svar #6
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Tak Andersen!

Hvordan kan man se at udtrykket er delt op i n lige store stykker?

Hver del? Er det a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hver del er så et delinterval af formen [xi , xi+1] , der har længden Δx . Man kan diskutere, hvorvidt intervallernes endepunkter hører med eller ej.


Svar #8
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Hvordan hænger de delintervaller sammen med [a,b]? 

a er xi. 

Så er : Δx = (b-a)/n?

 

Og er dette det komplette udtryk så:

Pn: xi = a + i·(b-a)/n 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du bør kunne se, at x0 = a og xn = a + n·(b-a)/n = b .

xi = a + i·Δx , i = 0,1,...,n , med Δx = (b-a)/n


Svar #10
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Forstår stadig ikke hvordan:

xi = a + i·Δx , i = 0,1,...,n , med Δx = (b-a)/n

hænger sammen med:

x0 = a og xn = a + n·(b-a)/n = b 

 x0 og xn skal sættes ind i vores komplette udtryk? Hvor x0 er a og xn er b..  :S 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Sæt i = 0 ind i udtrykket for xi = a + i·Δx , og sæt dernæst i = n. Så fremgår det, at

x0 = a og xn = b,

som man også skulle forvente, når {xi; i = 0,1,...,n} er en intervalinddeling af [a,b] .


Svar #12
02. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

xi=a+i·Δx=a+0=x0

xi=a+n·Δx=a+n·(b-a)/n=b=xn

Det har jeg forstået.

Men hvordan skal udtrykket opskrives? Skal x0 og xn sættes lig med hinanden?

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg forstår ikke, hvad du mener med, hvordan udtrykket skal opskrives. Udtrykket for punkterne i  intervalinddelingen er givet ved

xi = a + i·Δx

Det giver ingen mening at tale om at sætte x0 og xn lig med hinanden. Man har jo x0 = a og xn = b .

I spm b) skal man så benytte denne intervalinddeling til at opskrive et udtryk for den nedre Riemann sum for en funktion f , der er kontinuert og voksende på intervallet [a,b] .


Svar #14
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Okay.

Er vi så enige om at svaret til a) er: xi=a+i*deltax? Er det korrekt?



Brugbart svar (1)

Svar #15
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det har jeg jo givet i #5.


Svar #16
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Tusind tusind tak for det Andersen!!

Svar #17
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Nu skal jeg opskrive udtrykket for nedre/øvre Riemann sum L(f, Pn), U(f, Pn).

Er Δx1 og Δx2 = Δx = (b-a)/n ??

Udtrykket er vedhæftet, nogen som vil hjælpe med at rette den?

 

Vedhæftet fil:Riemann sum.docx

Svar #18
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

#17

ups..det var definitionen.

 

Her er udtrykket vedhæftet. 

Vedhæftet fil:Riemann sum1.docx

Svar #19
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

#17

Vedhæftet fil:foto-6.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #20
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så skal du jo benytte definitionen for Riemann summerne. Det er noget rent vrøvl, du har gående i #18 og #19. Du kan ikke bare smide funktionen væk. Benyt, at der er tale om en voksende funktion.


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.