Matematik

Ligning

28. januar 2013 af Chafila (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har problemer med at finde x i denne ligning.

Se vedlagt bilag.

Mange tak for hjælpen på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen i det vedlagte lyder

f(16) = 0,1 · 2x

Divider med 0,1 på hver side, og tag så log() på hver side. Isoler x til sidst.


Svar #2
28. januar 2013 af Chafila (Slettet)

Det forstår jeg nu ikke helt.

Jeg kan ikke finde ud af at isolere x, og er meget itvivl om hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Følg vejldeningen i #1.

Divider med 0,1 på hver side:

2x = f(16) / 0,1

Tag log() på hver side

x · log(2) = log(f(16)/0,1) = 1 + log(f(16))

Isoler x

x = (1 + log(f(16)) / log(2)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.