Matematik

integralets grænser

28. januar 2013 af mimok (Slettet)

Jeg kender grafen til funktionen: f(x)=-(1/2)x2 , den afgrænser sammen med x-aksen et område i 1.kvadrant. Bestem dette areal.

Jeg ved, hvordan man beregner arealet, men hvordan finder jeg integralets grænser. SKal jeg finde stamfunktionen, og sætte den lig 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er opgaven skrevet korrekt? Den funktions graf ligger slet ikke i 1. kvadrant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af mathon

 

                        f(x) = -(1/2)x2 , afgrænser ikke et område sammen med x-aksen  i 1.kvadrant


Svar #3
28. januar 2013 af mimok (Slettet)

Undskyld, der menes f(x) = -(1/2)x2+x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så løs ligningen f(x) = 0 og benyt rødderne som integralets grænser.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2013 af nielsenHTX

#3 løs f(x) = 0, rødderne er så grænserne og bemærk at f(x)>0 mellem rødderne.


Svar #6
28. januar 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: integralets grænser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.