Matematik

Geometri

29. januar 2013 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

En figur har en 6,6m lang stige, der står lænet skråt op ad en mur. Ved jorden er stigen 2,5 m fra muren. Hvor højt op på muren når stigen?

Kan ikke løse den.

Jeg har facitlisten, der står der at den skal være 6m men det kan jeg ikke løse.

Er der ikke nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af jnl123

prøv og tegn det og brug pythagoras

a^2 + b^2 = c^2


Svar #2
29. januar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Altså jeg har sagt følgende:

6,5 ^2+2,5 ^2

Det får jeg til 12,75.

Håber der er nogen der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af jnl123

a^2 + b^2 = c^2:

 

a^2 + 2,5^2 = 6,6^2

a^2 = 6,6^2 - 2,5^2

a = kvrod( 6,6^2 - 2,5^2 )


Svar #4
29. januar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.