Matematik

Eksponentielle funktioner

29. januar 2013 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3) = 200 og f(5) = 800. Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

opskriv  funktioner 

f(x) = b*a^x

1: f(3): 200 = b * a^3

2: f(5): 800 = b*a^5

2/1: 800/200 = (b*a^5)/b*a^3 <=> 4 =a^2 <=> 2= a

f(x)  = b*2^x

Finde b ved indsætte et kendt punkt

f(3): 200 = b * 2^3   <=> 200 = b*8  <=> b = 200/8 =25

f(x) = 25*2^x 

 


Svar #2
30. januar 2013 af Niclasmathias (Slettet)

Tak for dit fremragende svar, men jeg forstår ikke helt metoden til at finde a 

det er delen med (b*a^5)/b*a^3 <=> 4 =a^2 <=> 2= a


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.