Matematik

Beregn radius

29. januar 2013 af johannehanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find radius r i en isvaffel, der rummer 2dl og har højden h=15cm

Her ved vi, vi skal bruge denne formel: v=(1/3)*π*r2*h

Nu skal jeg isolere r2

 

Kan I evt. hjælpe mig, med mellemregningerne?

 

På forhånd tak for hjæpen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af jnl123

- gang med 3 på begge sider

- divider med π*h på begge sider


Svar #2
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Kommer den så til at se såden ud?

(v*3)/(π*h)=r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af jnl123

ja! dvs.:   r = √( 3*v / (π*h) )

husk at regne til fælles enheder inden du indsætter v og h (f.eks. m og m^3)


Svar #4
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Kan det passe, at det bliver dette 0.977205?? 
 

Jeg har en højde på 15 cm og volumen er 2 dL 


Svar #5
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Ups mener 0.356825


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Husk at omregne 2dL til cm3 først.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2013 af jnl123

jeg får det til r = 3.568 cm


Svar #8
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Men bliver mit resultat så i cm? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2013 af jnl123

2 dL = 200 cm^3

 


Svar #10
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

 Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Beregn radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.