Kemi

Molekyler og ionforbindelser

29. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået følgende opgave som jeg skal løse.
Jeg har prøvet mig frem, og er ved ikk om det er rigtigt.
Altså jeg ved at det er en ionforbindelse hvis der er tale om et salt (salt + saltsyre) og al andet må være molekyle.

Ser det korrekt ud indtil videre? Og hvordan kan jeg fx finde ud af hvad KF er? altså om det er en ionforbinding eller molekyle?
 

Angiv om følgende forbindelser indeholder ionforbindinger eller molekyler. Begrund dit svar (beregn ΔEN). Giv forbindelserne systematiske navne.
 

1) CH4: methan (kulstof) = molekyle
2) KF
3) CO: Carbonat. Syrerest: CO = molekyle
4) SiCl4: siliciumchlorid. Syrerest: Cl- (chlorid-ion)
5) BaCl2: Bariumchlorid salt: Ba / Syrerest: Cl (chlorid-ion) derfor = ionforbinding
6) RbCl - Syrerest: Cl- (chlorid-ion)
7) PF5
8) BrF3
9) KO2
10) Cl4 Clorid - Syrerest: Cl (chlorid-ion)


Skriv et svar til: Molekyler og ionforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.