Matematik

hjææææællp til mat!! 2 ligninger med 2 ubekendte

30. januar 2013 af ramobaro - Niveau: C-niveau

hej kan i hjælpe mig med denne ligning

 

7x+4y+3=0, 6x+2y+5=0

 

kaan i ikke pleaaase hjælpe mig med hvordan man løser denne lignign ??? :) 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2013 af jnl123

er det 2 ligninger med 2 ubekendte?

Isoler x i den ene ligning og indsæt dette i den anden ligning. Bestem så y, og indsæt y tilbage i den første ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2013 af peter lind

en anden metode er at gange den sidste ligning med 2 og trække resultatet fra den første ligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2013 af mathon

#2 må anbefales

        I:    7x+4y=-3
       II:    0,6x+2y=-5                            II multipliceres med -2 og kaldes III

        I:    7x+4y=-3
       III:   -1,2x-4y=10                          I og III adderes

       5,8x = 7

       x = (7/5,8) = (35/29)                  som indsat i  I:    7x+4y=-3    

giver
     
      
7(35/29)+4y=-3   

       4y = -(332/29)

        y = -(83/29)
 


Svar #4
30. januar 2013 af ramobaro

tussind taak for jeres svar, det var en stoor hjæælp :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2013 af jnl123

Det skal gerne gi:

x = -1.4

y = 1.7


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#3 der står ikke 0,6 x i 2. ligning  0 stammer fra sidste del af første ligning  se #0

7x+4y+3=0  ligning a

6x+2y+5=0   ganges med -2

12x+4y+10=0   ligning b

ligning a trækkes fra ligning b

5x+7=0   ⇒    5x=-7   ⇒   x=-1,4       som indsættes i ligning a

7*(-1,4)+4y+3=0

-9,8+4y+3=0

4y=6,8    ⇒   y=1,7

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2013 af mathon

rettelse af læsefejl i #3

#2 må anbefales

        I:    7x+4y=-3
       II:    6x+2y=-5                            II multipliceres med -2 og kaldes III

        I:    7x+4y=-3
       III:   -12x-4y=10                        I og III adderes

       -5x = 7

       x = -(7/5) = -1,4                        som indsat i  I:    7x+4y=-3    

giver
     
      
7(-(7/5))+4y=-3   

       4y = (34/5)

        y = (17/10) = 1,7
 


Skriv et svar til: hjææææællp til mat!! 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.