Matematik

På figur 1 ses verdens højeste bro »Viaduc de Millau«...

30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 4 i dokumentet

både a) og b)

Se i dokumentet nedenfor!
Er helt lost :/ ..

Vedhæftet fil: opgave11.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

du har at gøre med en vilkårlig trekant, hvori du kender to vinkler (A og B) (og derved er i stand til at bestemme den sidste) samt længden c.

med henblik på efterfølgende at kunne udlede siden b gennem sinusrelationerne, bestemmes vinklen C ved

     180 - (72,3 + 46,5) = C

 

hvorfra du kan opstille

     a / sin(A) = b / sin(B), 342 / sin(C) = b / sin(46,5) → b = sin(46,5) · 342 / sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

a) Brug vinkelsum, og herefter sinusrelationerne.

b) udregn medianen til C og minus denne med 320 m


Svar #4
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Tusind tak for svarene..
Men er stadig meget forvirret over hvordan jeg udregner |AC|? :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

#4 Først tager du vinkel summen, Dvs. C = 360o-A-B

Herefter tager du Sinusrelationerne til linjen b, altså b/Sin(B)=c/Sin(C).

b = 342/Sin(C)·Sin(46.5o)


Svar #6
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Er ikke helt med..
Det du har skrevet der er kun udregning til B og C, og ikke linjestykket AC? :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

#6 linjestykket AC er netop lille b?


Svar #8
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Nåå ja, mig der lige misforstod noget, men..
Det går bare helt galt, fatter det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

Det er også forkert hvad jeg skriver i #5, vinkelsummen er 180, og ikke 360 som jeg har skrevet :-)

- vedhæfter en fil, håber du har Maple 16.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

Det er også forkert hvad jeg skriver i #5, vinkelsummen er 180, og ikke 360 som jeg har skrevet :-)

- vedhæfter en fil, håber du har Maple 16.


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

Ugyldig filformat, du få lortet i billedform.


Svar #12
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Tusind tak Gumba!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Løsningen er korrekt, men man kan her benytte, at

sin(C) = sin(180º-(A+B)) = sin(A+B) , hvorfor

b = c·sin(B)/sin(A+B)


Svar #14
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Hvordan beregner jeg så opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

#14 du udregner medianen i C og minusser så med eiffeltårnets højde :-)

Svar #16
30. januar 2013 af Abudhabi (Slettet)

Hvordan er det så lige jeg gør det? :/


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

Kan ikke huske formlen, find den på nettet :-)

Brugbart svar (1)

Svar #18
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Beregn højden hc i trekant ABC:

hc = b·sin(A)

Træk denne højde fra Eiffeltårnets højde.


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man har ikke brug for medianen i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. januar 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

#19 det fandt jeg ud af i dit svar #18, mester ;-)

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.