Matematik

Vektor opgave finde areal ud fra vinkelspidser

31. januar 2013 af hansi64 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trekant har vinkelspidserne A(3,8), B(5,2) og C(13, 4).
Bestem arealet af denne trekant.

hvordan skal dette gøres ? Er godt klar over at man kan finde længderne, men kan man godt gå fra det til en vinkel ved hjælp af vinkel mellem vektorer formlen, også finde areal ved |vektor a| * |vektor b| * sinv ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

   

        for en trekant med
                                            vinkelspidser i
                                                                          (x1,y1)     (x2,y2)    (x3,y3

                                            liggende i rækkefølge i positiv omløbsretning

         gælder
                                                T = (1/2) • (x1•(y2-y3) + x2•(y3-y1) + x3•(y1-y2))

 

                                                T = (1/2) • (3•(2-4) + 5•(4-8) + 13•(8-2))

 


Svar #2
31. januar 2013 af hansi64 (Slettet)

mange tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af mathon

for en trekant med   --->   for en plan trekant med


Svar #4
31. januar 2013 af hansi64 (Slettet)

Men hvad præcis kalder man den formel ?? har ikke helt set det der før ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af mathon

 

                       Trekantens vinkelspidsarealformel


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at arealet af det af de to plane vektorer a og b udspændte parallelogram er

A = | âb |

Trekant ABC frembringes af de to vektorer AB og AC. Trekantens areal er da

T = (1/2)·| AB^AC |

Da AB = [ x2 - x1 , y2 - y1 ] og  AC = [ x3 - x1 , y3 - y1 ] , er

AB^AC = [ y1 - y2 , x2 - x1 ] • [ x3 - x1 , y3 - y1 ] = (y1-y2)·(x3-x1) + (x2-x1)·(y3-y1)

                                                                                  = x1·(y2-y3) + x2·(y3-y1) + x3·(y1-y2) ,

hvorfor

T = (1/2) · | x1·(y2-y3) + x2·(y3-y1) + x3·(y1-y2) |


Skriv et svar til: Vektor opgave finde areal ud fra vinkelspidser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.