Matematik

Ligning

31. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

 

Nogen der kan hjælpe mig med denne her ligning? 2(3x - 1) = 3x + 10

 

Mvh Snurr


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parentesen ud og saml led med x på venstre side, og konstanter på højre side. Isoler nu x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2013 af tanalie (Slettet)

1. 6x-2=3x+10        Du ganger 2 ind i parantesen

2. 6x-3x=10+2       2 adderes på begge sider og 3x substraheres på begge sider

3. 3x=12                   

4. 3x/3=12/3          3 divideres på begge sider

5. x=4                       


Svar #3
31. januar 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Hvad er konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2013 af tanalie (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Konstanter er de led, der ikke indeholder x.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.