Fysik

'En simpel model for elektroner i atomer'

31. januar 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

En simpel model for en elektron, der er spærret inde i et atom, kan være en elektron i en kubisk kasse med sidelængderne 0,20 nm. Elektronens energi kan skrives på formen E=(h2/(8*m*L2))*nx2*ny2*nz2.

Jeg skulle beregne energierne for de 5 laveste energiniveauer, som jeg har gjort:

Energiniveau (1,1,1)=2,27*1015J

Energiniveau (2,1,1)=9,10*1015J

Energiniveau (2,2,1)=3,64*1016J

Energiniveau (3,1,1)=2,04*1016J

Energiniveau (2,2,2)=1,46*1017J

- 'En elektron befinder sig i tilstand nr. 5 i kassen. Den henfalder til grundtilstanden i to trin, først ned til tilstand nr. 4, dernærst til tilstand nr. 1. Beregn bølgelængden af de to udsendte fotoner. Hvor i det elektromagnetiske spektrum ligger disse?'

Jeg skal vel bruge bølgelængde=(h*c)/E så jeg tænker jeg skal gøre følgende, men får ikke resultater inden for det elektromagnetiske spektrum?

E5-4=(h*c)/(1,46*1017J-2,04*1016J=1,59*10-42

E4-0=(h*c)/(2,04*1016-2,27*1015=1,09*10-41

Er der nogle, der kan se hvor det lige er gået galt?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af peter lind

Jeg vil gætte på at der er kludder med enhederne


Skriv et svar til: 'En simpel model for elektroner i atomer'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.