Matematik

tid

31. januar 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Har en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af:

En 15m lang lastbil kører med hastigheden 80km/t. En personbil, som kører med hastigheden 110km/t, vil overhale lastbilen. Personbilen begynder overhalingen 50m bag lastbilen og afslutter overhalingen, når den er 50m foran lastbilen.

a) Hvor lang tid tager overhalingen?

b) Hvor langt kører personbilen under overhalingen?

 

Håber på respons!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven regnes enklest ved at regne i et inertialsystem, hvori lastbilen er i hvile. I dette system kører personbilen med en hastighed på 30km/t . I alt skal personbilen køre 50m + 15m + 50m = 115m med hastigheden 30km/t = 8,333m/s.

b) Besvares så ved at benytte den fundne tid med personbilens hastighed i det oprindelige inertialsystem.


Svar #2
31. januar 2013 af Jelly (Slettet)

VIl det så sige til a)      115m/ 8,33m/s  = 13,8s (overhalingstiden ??)

til b) 110km/t = 30,56m/s dvs. bilen kører 30,56m/s  / 13,8 sek  = 421,67 m ?

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Ja, det er korrekt.

b) Da v = s / t , finder man s = v·t , så her er s = 30,56m/s · 13,8s = 422m , hvilket vist også er det, du har beregnet.


Svar #4
31. januar 2013 af Jelly (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.