Matematik

Løs ligningen f(x) = g(x)

01. februar 2013 af MathM (Slettet)

Hej.

 

Jeg har problemer med to opgaver, håber I kan hjælpe.

 

To funktioner f og g er givet ved:

f(x) = 2x + 3

g(x) = x^2 - 4x -3

Første opgave lyder: Løs ligningen f(x) = g(x)

Andet: Løs uligheden g(x) < f(x)

 

TAK på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

Første:

                                         g(x) = x2 - 4x - 3 = 2x + 3 = f(x)

                                                    x2 - 6x - 6 = 0 .........

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2013 af mathon

Andet:

                                         g(x) = x2 - 4x - 3 < 2x + 3 = f(x)

                                                    x2 - 6x - 6 < 0 .........

 

                        et andengradspolynomiums fortegn er modsat koefficientens til x2 mellem rødderne
den såkaldte
                        m-m-regel

          
 


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.