Matematik

Emils akvarium. FSA opg. hjælp

03. februar 2013 af emma0625 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er nogle stykker i fsa opgaven jeg ikke kan finde ud af

 

opg 1) Emil har et akvarium. akvariummet har form som en kasse. de indvendige mål er:

højde: 40 cm
bredde:40 cm
længde:80 cm

vis med en beregning at akvariet kan indeholde 128 L vand.?????????

 

opg 2) emils akvarium indeholde kun 120 L vand fordi vandet i emils akvarium ikke når helt op til kanten.

Hvor stor er afstanden fra vandoverfladen til den øverste kant i emils akvarium????

opg 3) Emil vil købe et skvarium mere. det skal have form som en kugle.

Hvor meget vand kan akavriummet indeholde hvis kuglens indvendige radius er 15 cm?

opg 4) hvor stor skal kuglens indvendige radius være hvis akvariet skal indeholde 60 L vand?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

Opg. 1)

     V = h * l * b = 40 cm * 80 cm * 40 cm = 128000 cm3

     V = 128000 cm3 * 10-3  L / cm3 = 128 L 

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

Opg. 2)

     Vfuld - Vrigtigt = h * l * b

     128 L - 120 L = h * 80 cm * 40 cm

     8 L = h * 3200 cm2

     8000 cm3 / 3200 cm2 = h

     h = 2.5 cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

Opg. 3)

     Vkugle = 4/3 * pi * r3

     Vkugle = 4/3 * pi * (15 cm)3 = 14137.17 cm3 = 14.137 L

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

Opg. 4)

     Vkugle = 4/3 * pi * r3

     r = 3√ ((3 * Vkugle) / (4 * pi)) = 3√ ((3 * 60000 cm3) / (4 * pi)) = 24.29 cm


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2020 af Unicornsparkle64 (Slettet)

#2

Opg. 2)

     Vfuld - Vrigtigt = h * l * b

     128 L - 120 L = h * 80 cm * 40 cm

     8 L = h * 3200 cm2

     8000 cm3 / 3200 cm2 = h

     h = 2.5 cm

Hvad står h for?


Skriv et svar til: Emils akvarium. FSA opg. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.