Matematik

Vinkel mellem to linjer

03. februar 2013 af Parq - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg prøver at taste dette ind på min lommeregner tan(3/4 skrevet som i brøk) -tan(3)

og får resultatet: ( cos(3)*sin(3/4)-sin(3)*cos(3/4) ) / (cos(3)*cos(3/4))

whyy?? :( Jeg vil bare finde frem til den spidse vinkel mellem L: Y=3/4x + 9/2 og m: y= 3x+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af mathon

 

            L: y = 3/4x + 9/2                 retningsvinkel tan-1(0,75) = 36,9º

            m: y= 3x+1                         retningsvinkel tan-1(3) = 71,6º

            spids linjevinkel                  (71,6º - 36,9º) = 34,7º


Svar #2
03. februar 2013 af Parq

jeps - det er lommeregner drilleri, jeg er udsat for..


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af PeterValberg

Prøv at se denne video fra FriViden.dk om vinklen mellem to linjer [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.