Fysik

HVORDAN KOMMER JEG VIDERE?

03. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

I et lukket kælderrum, hvis rumfang er 125 m3, og hvis vægge, gulv og loft har en samlet betonoverflade på 175 m2, vil der efter nogen tids forløb indstille sig en ligevægtstilstand mellem radonudsivningen fra betonoverfladen og henfaldet af radon i luften. Man kan regne med, at udsivningen af Rn-222 er 150 kerner pr. sekund pr. kvadratmeter.


2)    Bestem aktiviteten fra den mængde Rn-222, der findes i rummet, når ligevægtstilstanden er indtrådt.

Beregning på 1 m3 kælderluft:
                    T½ = 3,82 gøgn = 330048 s
                   (1/k) = T½ / ln(2) =  (330048 s) / ln(2) = 476159 s     

                                                        A = k • N
                                                        N = (1/k) • A

                                                        N = (476159 s) • (100 s-1) = 4,76159·10^7

HVORDAN KOMMER JEG VIDERE HERFRA???

 


Nu installeres et ventilationssystem i kælderrummet, således at der pr. time udskiftes 4,0 m3 af luften i rummet med radonfri luft. Derefter indstiller der sig en ny ligevægt.


3)    Bestem den brøkdel af Rn-222 kernerne, der fjernes pr. sekund på grund af ventilationen. Bestem endvidere aktiviteten fra den mængde Rn-222, som befinder sig i 1,0 m3 af luften i rummet, når den nye ligevægtstilstand er indtrådt.

???


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2013 af mathon


Skriv et svar til: HVORDAN KOMMER JEG VIDERE?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.