Matematik

Matematik

04. februar 2013 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der ved hvordan man sætter 2 funktioner lig med hinanden. 

i denne opgave skal jeg sætte de 2 funktioner lig med hinanden før jeg kan regne arealet ud. 

f(x)=x^2+4+10

g(x)=x+14


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af peter lind

x2+4x+10=x+14    Jeg antager du har glemt et x ved 4 tallet


Svar #2
04. februar 2013 af Birtha (Slettet)

Jo, det har jeg. tak, ved du så hvordan man finder de 2 skæringspunkter her fra 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af peter lind

Du trækker alt over på venstre side og løser den fremkomne andengrads ligning


Svar #4
04. februar 2013 af Birtha (Slettet)

Kan du stille det op eller komme på et eksempel med det :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2013 af froekenmajlund (Slettet)

x2+4x+10=x+14

x2+4x-x+10=x+14-x

x2+3x+10-10=14-10

x2+3x=4

x2+3x-4=4-4

(x+4)*(x-1)=0

x=-4 og x=1

så hvis vi sætter ligningen ind i en graf "y=x2+3x-4"

så ligningen skærer altså x-aksen i både -4 og 1 

held og lykke med det :-)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.