Matematik
integration ved substutition
∫01ln(2x+1)
Jeg har forstået så meget:
u=2x+1
du/dx=2
dx=du/2
Og så kan jeg ikke komme videre..
Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Trådstarter har allerede slettet sig selv.
Det er korrekt, at man benytter den angivne substitution. Det er vigtigt at skrive integralet korrekt:
0∫1 ln(2x+1) dx .
Med substitutionen u = 2x+1 , du = 2 dx , har man så
0∫1 ln(2x+1) dx = 1∫3 ln(u) · (1/2) du = (1/2)·[u·ln(u) - u]31 = (1/2)·(3·ln(3) -3 -1·ln(1) + 1) = (3/2)·ln(3) - 1
Svar #3
04. februar 2013 af Andreww (Slettet)
Det er ikke længere med hensyn til x, men u: 2x+1 erstat x med henholdsvis 0 og 1.
Svar #4
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Når man skifter integrationsvariabel, skal man også ændre grænserne. Når x gennemløber intervallet [0;1], gennemløber u = 2x+1 intervallet [1;3] . Det er vigtigt ikke at udelade integrationsvariablen, som du gør det med det sidste integral, hvor du ikke angiver du.
Skriv et svar til: integration ved substutition
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
