Matematik

ligning,,

04. februar 2013 af avengers (Slettet)

et enkelt spørgsmål

hvad er (x0 + h)3, ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er det samme som

(x0 + h)·(x0 + h)·(x0 + h) = (x0 + h)2·(x0 + h)

Det er et udtryk, ikke en ligning.


Svar #2
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

hvis udtrykket er en reducering, hvad er (x0 + h)2 * (x0 + h), ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du vil vide?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af SuneChr

1·x00h3 + 3·x01h2 + 3·x02h1 + 1·x03h0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den kendte kvadratsætning på kvadratet (x0 + h)2 og gang så resultatet med (x0 + h), eller benyt den kendte sætning om kubus på en toleddet størrelse (a+b)3 (binomialformlen).


Svar #6
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

jeg vil vide hvordan

(1(x0+h)3 + 17 - (1x03 + 17) / h

reduceres,

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så indsæt udtrykket for (x0 + h)3 og reducer. Og husk at benytte parenteser omkring hele tælleren.

Her finder man jo

( (x0+h)3 + 17 - x03 -17 ) / h = ( (x0+h)3 - x03 ) / h

                                                = ( (x0+h-x0)·((x0+h)2 + (x0+h)·x0 + x02) ) / h

                                                = (x0+h)2 + (x0+h)·x0 + x02


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2013 af mathon

eller med reglen

                  (a + b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3


                (x0+h)3 + 17 - x03 -17       xo3 + 3xo2h + 3xoh2 + h3 +17 - x03 - 17
                ---------------------------  =  -----------------------------------------------  =  3xo2 + 3xoh + h2
                                 h                                                 h

 

                        f(xo+h) - f(xo)
              limes  ---------------- = f '(xo) = 3xo2 + 3xo•0 + 02 = 3xo2
               h→0            h

                 

 


Skriv et svar til: ligning,,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.